Barwy jesieni

Gruszki, jabłka, śliwki – to owoce, które najczęściej jedzą nasi uczniowie w powakacyjnym czasie. I dobrze! Jesienne smakołyki powinny na stałe wejść do menu wychowanków „Trzynastki”. Przypomnieli  o tym chłopcy i dziewczęta z Samorządu Uczniowskiego oraz klas czwartych.

Akcję „Barwy Jesieni” zorganizował Samorząd Uczniowski.  Aby wszystko wypadło znakomicie, pomoc w przygotowaniu dla wszystkich klas „owocowego święta” zaoferowały klasy: IV a  (wychowawczyni p. Luiza Wachelka) i kl. IV b (wychowawczyni p. Sylwia Brewczyńska -Grynbaum).
Bo barwy jesieni mają się kojarzyć z witaminami i pysznymi owocami, które na każdym kroku możemy znaleźć we wrześniu i październiku zarówno w przydomowych ogródkach, jak i na pobliskich straganach. Dlatego też czwartoklasiści przynieśli do szkoły owoce, które każdy z nas kocha spożywać jesienną porą. Częstowali swoich kolegów i koleżanki oraz nauczycieli: jabłkami, gruszkami, śliwkami, soczystym winogronem oraz orzechami.
To był strzał w dziesiątkę! Owoce błyskawicznie znikały z wypełnionych po brzegi koszy.
Mamy nadzieję, że smakowało!
20161028_09404620161028_10392920161028_093853-1
20161028_10393320161028_10464020161028_104014