W dniu 25 marca uczniowie naszej szkoły – głównie z klas piątych i szóstych – przygotowali prezentacje kulinarne. Zrobili apetyczne przekąski i potrawy charakterystyczne dla różnych kuchni naszego kontynentu.
Czegoż tam nie było ? Pięknie przybrane kanapki, sałatki owocowe, surówki, które tak pachniały, że od razu chciało się przystąpić do konsumpcji. Królowały – jakby inaczej – smakołyki rodem z Włoch i Francji.
Sporo osób zdecydowało się do przygotowania swoich potraw wykorzystać takie składniki, jak pomidory i ser mozarella.
Dziewczęta ubrane w robocze fartuszki wyczarowywały fantastyczne smakołyki. Większość z dań udekorowana była flagą, aby osoby częstujące się wiedziały z jakiego kraju pochodzi potrawa.
Kiedy już wszystko było gotowe, przystąpiono do degustacji. Młodzi kucharze częstowali swoimi wyrobami kolegów i koleżanki z klas, które znikały w okamgnieniu.